neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum. ama belki benimle ilgili bazı şeyleri, yazacağım bir kaç kelimeyi merak edenler olur..

Perşembe, Şubat 21, 2008

İlişki ve Süreçler

Herhangi bir şekilde ilişki içindeki kişilerden her biri, bir diğerinin içten içe yaşıyor olduğu süreçlere saygılı bir mesafede durmayı bilmeli. Yaratıcı da buna önem veriyor olmalı ki kitap göndermiş, süreçlerin kendi seyrinde sürmesi için, tek tek çıkılacak basamaklar koymuş. Üstelik bu kemâlât için bir ömür boyu mühlet vermiş.

O halde birine, "şunu anlamıyor olman ne fena, bilsen pek de güzel" demek, ziyadesiyle kaba bir davranış olacaktır. Halbuki kendisi dışındaki herhangi bir insanla [velev ki bir anlık da olsa] ilişki tesis eden kişi zerafetten nasiplenmelidir.

...

Evet, yaklaşık olarak böyle bir şeyler karaladım bugün defterime, böyle dedim kendime.

2 yorum:

fethiparisa dedi ki...

Pekala olgun bir mesafe bulduk bekliyoruz ne zamana kadar ilişki yolda beklemekten sıkılırsa ya da şöle söylemek gerekirse karşılıklı zarafet iyi hoş da benim zarafetimle onun kisi hiç örtüşmüyorsa ancak çok sevip seviliniyor sa bu durumda kim ne yapmalıdır ?
İlişki gurusu olduğunu düşündüğümden değil ama bu güzel tespiti okuyunca aklıma gelenler bunlar
Şurası da muhakkak içsel süreçlerin olduğunu bilmeyen o kadar çok kaba dostumuz var ki acaba benmiyim yanlış yapan diyesi geliyor insanın
kalemine sağlık...

divina dedi ki...

İlişki içindeyken kişilerin içten içe yaşadığı süreçlere tabii ki saygı duyulmalı ama bu süreçlerin bilincindeyse yaşayan kişi, deneyimlediklerini karşı tarafa zamanı geldiğinde aktarma nezaketinde bulunmalı. O tek tek çıkılan basamakları karşı tarafa yeri geldiğinde anlatmak, karşı tarafa duyulan saygının da göstergesidir. Onu da bu basamaklara ve içinizde evrimleşen fikirlere ve düşüncelere karşı hazırlamak, kişisel düşünce ve his evrimine dahil etmenin en makul yolu gibi görünmekte bana. Yoksa ilişkinin ne anlamı kalır demek istedim ben de.

Bil-sen-de

Pardus... Özgürlük Için...

Firefox 2

Bazen Okurum

Dinle-sen-de