neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum. ama belki benimle ilgili bazı şeyleri, yazacağım bir kaç kelimeyi merak edenler olur..

Salı, Temmuz 17, 2007

Tam Olarak

Son bir kaç zamandır "tam olarak" lafını çok kullanıyorum. Acaba bununla bir kesinlik, kat'iyet mi kastediyorum? Sanırım hayır. Evet, bir şeyi tam olarak görebilmek o şey hakkında kesin bir fikre sahip olmaktır ama bu hiç olmaz.

Birincisi, hiç bir zaman tam olarak göremeyiz. Görmek derken kastedilen sadece göz ile yapılan değil şeyleri her yönden kavramak/hissetmek. Bunu hiç bir zaman tam olarak yapamayacağız. Tam şimdi farkettiğim bir şey de hep-hiç kutuplaşmasına doğru mu gidiyorum? Şimdilik böyle bir tehlike yok gibi.

İkincisi, zaten tam olarak görsek ve kesin bir fikre sahip olsak bu öldürmek olmaz. Ancak ve ancak gördüğümüz şeyi anlatmaya başladığımızda öldürmeye başlarız. Çünkü, tam olarak anlatmak bambaşka ayrı ve zorlu bir süreç.

1 yorum:

alef dedi ki...

Sanki Tam olarak anlatılamaz gibi geliyor bana göremediğimiz bir yüzü kalırmış gibi geliyor ayın ve anlatanı geçip anlayana gelince, tam olarak anlayabilir mi sence?

Bil-sen-de

Pardus... Özgürlük Için...

Firefox 2

Bazen Okurum

Dinle-sen-de